ONBEŞ KASIM KIBRIS  ÜNİVERSİTESİNDEN MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NE ANLAMLI ZİYARET

ONBEŞ KASIM KIBRIS  ÜNİVERSİTESİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın 46. yılı kutlamaları dolayısıyla Onbeş Kasım Kıbrıs  Üniversitesi heyeti   Mücahitler Derneği’ni ziyaret etti.

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektör vekili Remzi Terkan başkanlığında , Mücahitler Derneği’ni ziyaret eden öğretim görevlileri,  Mücahitler Derneği  Başkanı Yılmaz Bora’ya üniversite adına  “ özgürlük mücadelesi  kahramanları” adını taşıyan teşekkür  plaketi sundu.

20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türk’ünün varoluş ve özgürlük mücadelesi açısından anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayan  Üniversite Rektör Vekili Doçent Dr. Remziye Terkan, Bizler TMT’yi Kıbrıs Türk halkının kendi öz eseri olarak biliyoruz. Kıbrıs Türk halkının esaretten kurtaran, ada üzerindeki Türk haklarına sahip çıkarak, Kıbrıs Türkleri’nin var oluş ve hürriyet mücadelesinde bayrağı elden bırakmayanların ve bırakmayacak olanların teşkilatı olduğunu biliyoruz.” dedi.

Terkan, konuşmasında bu şerefli  davada, kahraman mücahitlerin,Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe  taşıdığını vurgularken, bu mücadelede pek çok mücahit ve mücahide ve askerimiz yaşamlarını yitirmiştir,bizlerin bu topraklarda özgürce yaşaması için  canlarını bizler için  feda eden tüm şehitlerimizi rahmet andıklarını sözlerine ekleyen Terkan “ Bizler gençlerimize davamızı aktarmakla yükümlüyüz, onları şerefli tarihimizle bilgilendirmeyi ilke edindik.” dedi.

Terkan”  Kıbrıs Türkleri’nin 46 yıldır  bu  coğrafyada özgür yaşadığını ve kurduğu devleti daha modern, ekonomik yönden daha güçlü kılacak hamleleri gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, üniversitelere  bu bağlamda, çok ciddi sorumlukluklar düştüğünü ve kutlu davamızda Kıbrıs’ta kendi değerlerimizle varlığımızı  sürdürmeye, yüceltmeye devam edeceğiz” dedi.

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi “ Onbeş Kasım Üversitesi’nin bu anlamlı ziyaretinin kendilerine güç verdiğine dikkat çekerek,  Şerefli davamızı gençlere her yönüyle anlatılması gerektiğine işaret etti.Bora “ Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’ta güven ve huzurdan başka bir beklentisi yoktur. Yakın tarihimizdeki gerçekleri çok iyi analiz edip, 52 yıl masada bizleri oyalan bir düşünceye sıcak bakmadıklarını belirtti.

Bora “ Türkiye’nin garantisinden başka bir garantinin Kıbrıs Türk halkının egemenliğini  tehlikeye  attığını vuralayarak, Girit örneğine iyi bakmak gerekir, biz ilerlemiş yaşımıza rağmen, egemenliğimizi sulandırcak bir antlaşma senaryolarına karşı her zaman dik durmaya çalışıyoruz” dedi. Üniversitelerde davamızı anlatmak için bir “Kıbrıs Masası” kurulsun ki gençlerimize bu mücaleyi  daha iyi öğrensin ve bilinçlensinler”dedi. Ziyaret sısrasında söz alan dernek başkan yardımcısı Celal Bayar ise, eğitimin toplum üzerindeki önemine  dikkat çekerek, davanın, mücadele yıllarının, örnekleri ile ilkokuldan başlayarak, üniversitelere kadar, anlatılması gerektiğine vurgularak, haklı davamızı hala daha dünyanın görmezden geldiğini vurgulayarak, bunun için mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ziyaret sonrası dernek yönetim kurulu, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektör vekili Doç. Dr. Remziye Terkan’a derneğin flamasını tekdim etti.