Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Ortopedik Özürlüler Derneğini Ziyaret Etti

ONBEŞ KASIM KIBRIS ÜNİVERSİTESİ

ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİNİ ZİYRET ETTİ

Onbeş  Kasım Kıbrıs Üniversitesi rektör vekili ve öğretim elamanları ile, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret ederek, dernek başkanı Günay Kibrit ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Engellileri yılda bir kez değil; her zaman hatırlamak gerektiğini ifade eden  OKKÜ Rektör vekili  Remziye Terkan  “Üniversite olarak “engel” tanımıyoruz. “engelli” ayırımı yapmıyoruz. Hepimiz bu toplumun bireyleriyiz ve bir bütünüz  ve “engelsiz üniversite” sloganıyla burdayız  ” dedi.

Daha bilinçli daha farkındalığı yüksek bir toplum seviyesine ulaşabilme amacında olduğunu anımsatan Terkan, , engellilerin en çok üzerinde durdukları konulardan birinin fiziki engeller olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Üniversitemiz gençlerimize karşı duyarlılık göstermekte ve onların sıkıntılarını minimzie etmeyi arzulamaktadır. Engelli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek ve aslında kimseden en küçük farkları olamdığını göstermek için üniversitemizin kapılarının onlara sonuna kadar açık olduğunu vurguladı.  Her yere mümkün olan en engelsiz şekilde ulaşmanız gerekir. Hayatınızın çok daha fazla kolaylaştırılması gerekir. Sizin en çok üzerinde durduğunuz konulardan biri altyapıdan kaynaklı fiziki engellerdir ama bunların aşılabilmesi için öncelikle zihinsel engelleri aşmamız gerekiyor. Bu konuyu önemseyip, sıkıntıları aşacak proje ve anlayışları geliştirip yaygınlaştırmamız gerekiyor” Geçmişe göre bir kıyaslama yapıldığında engellilerle ilgili farkındalığın artmakta olduğunu dile getiren Remziye Terkan, bu derneğe  gönül vermiş szileri sevgi savaşçıları olarak verdiğiniz mücadeleyi gönülden kutlarım “ dedi.Terkan Kıbrıs Türk ortopedik Özürler derneği ile önümüzdeki haftaklarda bir protokola imza atıp, dernek üyelerininin çeşitli burslardan yararlandıracaklarının  yaşamlarını kolaylaştırackları düşünsel ve duygusal olarak gelişimlerine katkı koyacaklarını sözlerine ekledi.

Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Üniversitelerin  toplumun minenk taşları olduğunu vurgulayarak,  toplumu engellilerle birlikte kucaklama görevi olduğunu belirterek “Üniversitenize  bu duyarlı davranışınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  Ülkede kayıtlı 5601 engelli olduğunu dile getiren Kibrit, toplum içerisinde, farkındalık eksikliğinden dolayı dışlanmışlığın devam ettiğini ifade ederek “Bizler de birey olarak bu toplumun içerisinde varız. İnsan haklarından kaynaklanmakta olan eğitim, sağlık, sosyal hayatta yer alma ve istihdam noktalarında haklarımızı talep ediyoruz” dedi.  Göörüşmenin ardından üniversite heyetine, derneğin bölümlerine göstererek çalışmalar hakkında bilgi verdi.