OKKU Akademisyenleri Murat KARAKÜTÜK ile “ Çavdar Tarlasında Bir Asi” Filmini Yorumladı

OKKU (Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi) akademisyenleri, üniversitenin düzenlediği online toplantılara katılmaya başladı. Bu etkinlikler, önce öğrencilerle başlamış olup şimdi akademisyenlerin de katılımıyla genişletildi. Kendi alanları dışında bilgi edinmenin ve kendilerini geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteren bu etkinlikler, akademisyenlerin yoğun ilgisiyle dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda, OKKU akademisyenleri Murat Karakütük ile birlikte "Çavdar Tarlasında Bir Asi" filmini yorumladılar. J.D. Salinger'ın aynı adlı romanından uyarlanan bu film üzerine yapılan tartışma, katılımcılara yeni bakış açıları kazandırdı ve edebiyat ile sinema arasındaki ilişkiyi daha derinlemesine anlama fırsatı sundu.

Toplantıya katılan akademisyenler, bu tür etkinliklerin mesleki gelişimlerine katkı sağladığını ve farklı disiplinler arası diyalogların önemini vurguladı. OKKU, bu tür etkinliklerle akademik topluluğun birlikteliğini pekiştirmeyi ve bilgi paylaşımını artırmayı amaçlıyor.