ONBEŞ KASIM KIBRIS ÜNİVERSİTESİ 2023-2024 AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

Lefkoşa’da Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi  Meral Tekin Birinci Salonu’nda yer alan açılış törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YÖDAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan AMCA, Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Uzmanı Aykut YASAKCI, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Remziye TERKAN, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Alp KARACA, KKTC Polis Genel Müdürü Kasım KUNİ, Transformasyon Yaratıcılık ve Başarı Stratejisti Derviş Yaşar BAHA, KKTC Halk Bankası Ülke Müdürü Sevda ÖZEN, Onbeş Kasım  Kıbrıs Üniversitesi Rektör vekili ve Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Meltem ONAY, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Haktan BİRSEL, Mütevelli Heyeti Başkan vekili Öğr. Üyesi Dr. Tayfun ACARER, Mütevelli Heyeti Üyeleri ve  törende bulunamadığından dolayı çelenk gönderen TC Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomi İşbirliği Koordinatörü Ömer CİHAN katılımlarıyla açılış gerçekleşti.

15 Kasım 5 Akademik Yıl Açılış Töreni kapsamında gerçekleştirilen açılışta, mütevelli heyeti başkanı Ertan Birinci, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Meltem ONAY, üniversite yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, keman müzik dinletisi, ardından Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi tanıtım film gösterimi yapıldı.

Açılış töreninde açılış konuşmasını YÖDAK üyeliğine yeni atanmasıyla görevi sona eren Prof. Dr. Remziye TERKAN yaptı.

TERKAN konuşmasında, üniversitede bulunduğu süreçte aldığı görevde bu süreci ile ilgili duygularını dile getirdi.  Yaşamın bir yolculuk ama mücadele olduğunu, yaklaşık 4 yıla aşkın bir sürede hem kadro hem de çalışanlarına karşı duygularına yer veren TERKAN, her başarının temelinde sevgi olduğunu belirtti. Görevini onurla yerine getiren TERKAN, ilerleyiş içinde desteklerini esirgemeyerek elde edilen başarıların arkasında emek, bilgi ve ekibin olduğunu ve başarıların daim olmasını temenni etti.

Başbakan Ersin Tatar’da, bugünün önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramını kutladı, Birinci ailesinin Akdeniz'de inci olmaya devam ettiğini söyledi ve başarılar diledi.

Başbakan Tatar, Birinci ailesinin ülkede çok önemli işlere, başarılara imza attığını, Cumhuriyet Bayramı olan bu önemli günde de önemli bir hizmeti, yatırımı ülkeye kazandırdığını ifade etti.

Başbakan Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ı da rahmetle andı, "Bugün bu heyecanı onun sayesinde yaşıyoruz" dedi.

Başbakan Tatar, öğrencilere iyi, kaliteli eğitim yanında KKTC aşkını aşılayabilmenin de en büyük başarı olacağına vurgu yaparak, öğrencilerin, mezunların birer elçi olacağına işaret etti.

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ertan Birinci’de, bu yola çıkarken kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Birinci, güçlü bir KKTC için eğitimi en iyi şekilde vermeye gayret edeceklerini ifade ederek, üniversite olarak gençlere olanaklar tanıyan, çevreci, yeşil bir bina yaptıklarını kaydetti.

SODİMER Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Levent Eraslan’da ilk dersi verdi.

Bu anlamlı günde, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesini ve bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasını bir kez daha kutladı. 15 Kasım 1983, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin ve bağımsızlık idealinin en önemli simgelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Yapay zeka ve makine öğreniminin daha yaygın kullanımı, Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin gelişmesi, Bulut bilişimin daha yaygın kullanımı, Akıllı cihazların yaygınlaşması, Veri güvenliğinin daha büyük bir endişe haline gelmesi, Dijital okuryazarlığın daha önemli hale gelmesi konularını işledi.

Dijital dünyadaki bu gelişmeler, hayatımızı birçok yönden etkileyecek. Bu gelişmelere hazırlıklı olmak ve bu gelişmelerden en iyi şekilde yararlanmak için şimdiden harekete geçmek önemlidir.

Konuşmaların ardından yeni akademik yıl açılış töreni kokteyl ve plaket takdimiyle son buldu.