Trafik Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz Oryantasyon Günleri kapsamında yeni gelen öğrencilerini, Trafik Kazalarını Önleme Derneği desteği ile bilinçlendirdi.

Yurt dışından eğitim maksadıyla gelen yabancı öğrencilerimize, ülke trafiğini anlatmak, trafik kural ve yasaları hakkında bilgilendirmek ve emniyet kemerinin önemini vurgulamak amacıyla verilen eğitimde, verilen eğitim süreci boyunca soru cevap şeklinde bireysel raporlama bilgi aktarımı, yanısıra sürücü koltuğunda bulunacak kişilerin 0.50 promil  alkol sınırında, bunun da etkisinin kişiden kişiye değişkenlik gösterebileceğini ve aksi taktirde yola çıkılmaması konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Kazaya sebebiyet verebilecek durumlardan kaçınılması, can kaybının önlenmesinde bireyler bilinçlendirildi.