3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISI İLE ONBEŞ KASIM KIBRIS ÜNİVERSİTESİ’NDE FARKINDALIĞI ARTTIRICI DÜZENLENDİ.

3 Aralık Dünya Engelliler günü, OnbeşKasım Kıbrıs Üniveristesi’nde farkındalığı arttırıcı bir etkinlik düzenlendi. “BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ” sloganı ile gerçekleşen etkinlikte, üniversiteli öğrencilere, engelli bireylere nasıl yardımcı olmaları gerektiğiyle ilgili bilgi verildi. Bu kapsamda üniversitemize davet edilen koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Besim ZAFERSOY’aÜniversite Rektör’ü Prof Dr. Mehmet Bülent ULUDAĞ ve Genel Sekreter Dr. Cansu Meryem BİRİNCİ tarafından Beşiktaş forması armağan edildi.

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Cansu Meryem BİRİNCİ dünya genelinde engelli insanların oranının yüzde 10 olduğuna dikkat çekerek engelli insanlara her alanda katkı sağlanması gerektiğini vurguladı. Birinci her insanın engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, sadece bir gün değil her zaman engelli bireylere yardım elinin uzatılması ve hatırlanması gerektiğini sözlerine ekleyerek Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler derneği ile kısa zamanda güzel bir işbirliğine gidileceğini vurguladı.