Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesinde Lefkoşa Sivil Savunma ekipleri tarafından deprem eğitimi verildi.

13 Mart 2023 Pazartesi saat 14.00’te Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesinde, Sivil Savunma Teşkilatı Lefkoşa Bölge Müdürlüğü tarafından son günlerde yaşanmış olan depremlerin adamızda da olası bir deprem riski durumunu gündeme getirdiği için, kurum personeli ve öğrencilerine olası bir riske karşı bilgilendirilerek güvenliği sağlamak için bir Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

45 dk. Süren eğitimde depremden önce ve sonra yapılması gerekenler konuşuldu. Sivil Savunma ekipleri depremin aniden doğa tarafından gelişen bir olay olduğunu belirtti. Bu yüzden her zaman hazırlıklı olunmasına vurgu yaptılar. Detaylı bir şekilde deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler anlatılıp Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi öğrencilerine tatbikat uygulandı.

Tatbikat son derece verimli geçti ve öğrenciler tarafından ilgi gördü.