Yazılım Mühendisliği

bilgisayar muhendisligi

Günümüz dünyasında, yazılım sistemleri tüm modern işletme ve organizasyonların temel taşlarıdır. Bu tür sistemler genellikle karmaşık ve uzun soluklu olduklarından, dayanıklı ve uyarlanabilirliğe de ihtiyaç duyarlar. Yazılım tasarımı ve geliştirme alanında alınan bir eğitim, bu sistemleri belirleyen, geliştiren ve diğer bilgisayar tabanlı çözümleri üretebilen bir kariyer yolunda gereken tüm becerileri sağlayacaktır.
Yazılım mühendisliği öğrencileri, sadece en son teknolojiler hakkında bilgi ve pratik deneyim kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda konunun temel ilkeleri hakkında da bilgi sahibi olacaklardır. Mezunlarımız, bölümde elde ettikleri bilgi ve beceriler ile çok hızlı değişen bu alana ayak uydurabilecek ve dünyanın hemen her yerinde kariyerlerini güven içinde sürdürebileceklerdir.

Mezunlarımız “Yazılım Mühendisi” derecesini alırlar ve eğitimleri boyunca edindikleri nitelikli bilgi ve tecrübe ile tüm dünyada çalışabilirler. Yazılım mühendisliği alanı, dünyada talep gören ve en hızlı büyüyen meslek alanlarından biridir. Mezunlar Yazılım Mühendisi veya Test Mühendisi, Bulut Uzmanı, Uygulama geliştiricisi, Oyun geliştiricisi, Web geliştiricisi, Veritabanı Yöneticisi veya BT ile ilgili herhangi bir alanda çalışabilirler. Ayrıca aldıkları nitelikli ve kaliteli eğitim sayesinde bilgisayar teknolojileri ile ilgili herhangi konuda lisansüstü eğitimlerine devam ederek akademik kariyer olanaklarına sahip olabilirler.

Türkiye, KKTC ve dış dünyada genel olarak teknoloji ve özellikle bilgisayar yetkinliğinin önemi giderek artmaktadır. Bu nedenle bu alandan mezun olan öğrencilerimizin iş bulma sorunu yaşamayacağı düşünülmektedir.

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden mezun olanlar “Yazılım Mühendisi” unvanı alırlar

Yazılım Mühendisliği Lisans Programı 4 yıl öğrenim süresi bulunmaktadır. Öğrenim dili İngilizce’dir.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN